Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Студиска посета

Во рамки на соработката со Факултетот за безбедност - Скопје, во Транзитниот центар Табановце минатата неделаво посета беа четири студенти од Полициската академија од Долна Саксонија (СР Германија).

Студиската посета во кампот вклучуваше брифинг за активностите на Црвениот крст на град Скопје и мобилните тимови кои работат на полето на хуманитарна асистенција и поддршка на мигрантите, со тоа што, по завршување на обиколката на кампот, студените од Германија придружувани од македонски студенти од Факултетот за безбедност, имаа можност да добијат храна која се подготвува за мигрантите, во дух на солидарност со ова ранлива категорија на лица кои и понатака транзитираат низ Р. Северна Македонија.

Студентите истотака присуствуваа и на прославата по повод 8 Мај – роденденот на Црвениот крст и Црвената полумесечина.

15.05.2019

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE