Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

ЦКА-ПХВ дисеминациски сесии по ООЦК

diseminaciska_akcija2

Еден циклус на ЦКА-ПХВ програмата трае една училишна година. 
На почетокот на секој циклус секоја ООЦК назначува свој одговорен дисеминатор кој ќе ја води и координира работата на младинците од неговата ООЦК вклучени во ЦКА-ПХВ програмата. На договорен датум ЦКА-ПХВ канцеларијата организира еднодневна обука за сите назначени дисеминатори на која тие се запознаваат меѓусебно, со програмата и со својата улога како ЦКА-ПХВ дисеминатори. Во текот на оваа работилница тие добиваат обука како унифицирано да ги спроведуваат дисеминациските сесии по сите ООЦК , како и потребниот сет од материјали за спроведување на истите. 
После враќањето во своите ООЦК дисеминаторите организираат ЦКА-ПХВ дисеминациска сесија на која ги канат сите заинтересирани младинци на возраст од 14 до 19 години кои сакаат да се вклучат во ЦКА-ПХВ програмата во текот на тој циклус.
Во текот на оваа сесија младинците се запознаваат меѓусебно, со ЦКА-ПХВ програмата и со движењето и организацијата на Црвениот крст, историјатот на црвениот крст, компонентите на движењето, неговите амблеми, фундаментали принципи и вредности.

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE