Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Мали проекти

proekti

Проектите изработени од учесниците се највидлив (мерлив) резултат од ЦКА-ПХВ програмата. Преку нив се постигнуваат две цели на проектот: усвојување активни знаења и промовирање активен пристап кон животот. 
Во период од три месеци младинците треба да направат анализа на потребите во заедницата во која што живеат, да лоцираат проблем, истиот да го анализираат со цел да увидат како можат најлесно да го орстранат или ублажат и на крај да изработат проект со цел решавање на лоцираниот проблем и истиот соодветно да го документираат. 
На одредениот датум сите проекти на крај се предаваат во ЦКА-ПХВ канцеларијата при ЦК на град Скопје, а ЦКА-ПХВ колегиумот ги евалуира според предходно зададените критериуми:
 

Фаза 2 - документирана идеја,
Фаза 3 - документиран обид за реализација
Фаза 4 - успешна реализација,
Фаза 5 - успешна реализација со долга акција и силен ефект 
 

Лидерите на најуспешните проекти потоа се поканети да учествуваат на ЦКА-ПХВ финална работилница, со што стануваат потенцијални инструктори (после одредена процедура) или учесници на меѓународни семинари.

 

Проекти 2015

Проекти 2013 -2014

Проекти Брошура Национален циклус 2013

Проект брошура Национален циклус 2012 година

Проекти брошура општина центар и МКЦК 2011

Проекти брошура национален циклус 2011

Брошура 2010

Памфлета проекти 2007

Проекти брошура 2008

Финансиски преглед 2008

Проекти 2016

Проекти брошура 2009

- Проекти 2017

 

 

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE