Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

ЗДРАВСТВЕНО ПРЕВЕНТИВНА ДЕЈНОСТ

ЗДРАВСТВЕНО ПРЕВЕНТИВНА ДЕЈНОСТ

 

Црвен крст на град Скопје континуирано делува во изработка на работни програми за здравствено воспитување,ја следи нивната реализација и ги евалуира резултатите.Исто така,сите здравствено превентивни активности кои ги реализира,претходно ги планира и координира,а подготвува и едукативен материјал за јавно информирање со што ја запознава јавноста со карактеристични актуелности од областа на здравството и превенцијата.
Традиционално,според Календарот, преку активности редовно ги одбележува:

- Недела на борба против срцево-садовни заболувања
- Недела на борба против ракот
- Недела на борба против ТБ
- Недела на борба против шекерната болест
- Недела на борба против ХИВ/ СИДА
- Недела на забоздравствена заштита
Придонесот од реализираните активности на Црвениот крст на град Скопје од областа на првата помош и здравствено превентивната дејност го ужива целата заедница.Населението е спремно да се справува во секојдневни ситуации кога се случува незгода и да даде прва помош на повредени и итни животно загрижувачки здравствени ситуации.Со здравственото промовирање на одредении болести знае како да се заштити,како да ги препознае и како да го намали ризикот и последиците од нив.

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE